Hoewel alle containers die wij leveren van goede kwaliteit zijn hebben ze toch in meer of mindere mate onderhoud nodig om jarenlang probleemloos te kunnen blijven werken. Wij hebben hiervoor een compleet team beschikbaar variërend van helpdesk met storingsnummer tot servicemonteurs die nagenoeg in heel Nederland actief zijn.

TÜV keuringen

DBICS beschikt over gecertificeerde TÜV medewerkers. We kunnen uw gehele ondergrondse afvalcontainerpark elk jaar keuren en veilig laten functioneren.

Containers

Minicontainers zijn behoudens de normale slijtage onderhoudsvrij. Wel adviseren wij om de containers in gebruik voor GFT en PMD jaarlijks te (laten) reinigen. Wij hebben hiervoor een speciaal voertuig tot onze beschikking dat zowel de container kan ledigen alsook reinigen.

Bovengrondse, semi-ondergrondse, ondergrondse en perscontainers dienen 1 x per jaar een veiligheidsinspectie en controle en servicebeurt te ondergaan. Deze vindt plaats direct na lediging en/of reiniging van de container. Tijdens deze preventieve onderhoudsbeurt wordt de algehele staat van de container en een correcte werking door de monteur beoordeeld. Bepaalde onderdelen zoals o.a. het accupack worden periodiek preventief vervangen net als onderdelen die kapot of versleten zijn. Alle werkzaamheden worden digitaal in een onderhoudsrapport vastgelegd en samen met een foto (real time) aan de opdrachtgever gerapporteerd.

Service desk

Voor alle (technische) vragen hebben wij een service of helpdesk beschikbaar. Via het altijd bereikbare storingsnummer kunnen wij u bijstaan om kleine problemen zelf op te lossen of het verhelpen van storingen via curatief onderhoud op te lossen. De helpdesk is bemand door deskundige collega’s die u graag verder helpen.

Reiniging

Onderhoud betekent niet alleen het controleren, vervangen en smeren van bewegende delen maar ook het schoon houden van de containers en hun omgeving. Met name het regelmatig reinigen van verzamelcontainers gaat vervuiling en daarmee overmatige slijtage aan delen tegen.

Met een speciale wasauto kunnen wij de buiten- en binnenzijde van verzamelcontainers en de betonput vakkundig reinigen. Behalve de preventieve werking op onderhoudskosten is het uit arbo-oogpunt voor de monteur beter als hij een schone container en/of veiligheidsvoorziening en put kan servicen.

Onderhoudscontracten (SLA)

Voor het onderhoud aan de container, veiligheidsvoorziening, betonput en IRDC-systemen bieden wij ook onderhoudscontracten aan. Afhankelijk van de gekozen vorm ontzorgen wij u van alle problemen en lossen eventuele storingen binnen een overeengekomen tijd voor u op. U staat nooit voor verrassingen of extra kosten.