DBI Container Service biedt een omvangrijke keuze aan producten bestemd voor de opslag, inzameling en registratie van afval- en reststromen.

Ondergrondse Containers

Ondergrondse containers worden veel toegepast op plaatsen waar de inzameling van rest- en afvalstromen op de gebruikelijke manier wordt bemoeilijkt (stadscentra) of daar waar grote stromen samenkomen (winkelcentra). Zij zijn er in vele soorten en maten, met verschillende opnamesystemen en met een grote keuze uit inwerpzuilen.

Ook is het mogelijk containers geheel naar wens te vervaardigen of bijvoorbeeld het voetgangersplatform uit te rusten met een z.g. inlijmvloer; die bestaat dan uit dunnere bestrating die gelijk is aan de bestaande straatklinkers. Er is dus altijd wel een uitvoering die ook bij u past in het bestaande straatbeeld. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ondergrondse Perscontainers

Een ondergrondse container heeft een grote opslagcapaciteit. Het beter scheiden van afval of meer afval productie door thuiswerkende Nederlanders kan voor meer aanbod van (afval) reststromen zorgen. De unieke nieuwe pers, de Heavy Harry, stelt u in staat om op een slimme manier de capaciteit van uw ondergrondse container te vergroten. Het is nodig om meerdere ondergrondse containers met dezelfde fractie naast elkaar te plaatsen. Zeker waar de ruimte een schaars goed is, is de Heavy Harry de oplossing. Het modulaire concept van de Heavy Harry stelt u in staat om de pers in uw bestaande ondergrondse container te plaatsen. Ook wordt de CO2 uitstoot verlaagd omdat de transport- en legings bewegingen aanzienlijk vermindert worden. Omdat wij de zuil geen onderdeel hebben laten uitmaken van het hijsframe kan er in principe iedere gewenste zuil worden gemonteerd die o.a. past bij de overige containers in het straatbeeld van uw gemeente.

Invalbeveiliging en betonputten

Wanneer de ondergrondse (pers)container wordt uitgenomen moet het ontstane gat veilig worden afgedicht. Ook op het gebied van invalbeveiliging zijn er diverse mogelijkheden leverbaar zoals een klapvloer, veiligheidshek en een hefvloer op basis van contragewichten of met een schaartafel.

DBI Container Service levert betonputten in de meest gangbare maten en op verzoek ook in een afwijkende maatvoering en/of sterkte. Standaard adviseren wij een betonput van 5 m³ die ook te gebruiken is voor containers met een kleiner volume. Overige specificaties zijn: verkeersklasse 45, betonsterkte C35/45 (NEN-EN 206-1), milieuklasse XC4, XF2, KOMO en Kiwa certificaat. Indien noodzakelijk wordt de betonput voorzien van opdrijfankers.

Semi-ondergrondse containers

De naam zegt het al, deze containers staan deels in en deels boven de grond. Ze zijn leverbaar in diverse vormen en maten. De ronde exemplaren steken 1,5 m diep en hebben een koepelvormige bovenkant die kan worden voorzien van diverse inworp mogelijkheden (trommel, klep, rozet). De buitenafwerking is mogelijk in hout, kunststof, metaal of beton. De inhoud bedraagt maximaal 5 m³. De vierkante exemplaren worden geplaatst in een onderbak van maximaal 0,5 m diep. Ook hier zijn vele uitvoeringen mogelijk. De maximale inhoud bedraagt 4,3 m³.

Semi-ondergrondse containers zijn een kostengunstig alternatief voor de ondergrondse container. Een invalbeveiliging is niet noodzakelijk omdat òf de 1m hoge buitenbak blijft staan òf het hoogteverschil gering is.