DBI Container Service biedt een omvangrijke keuze aan producten bestemd voor de opslag, inzameling en registratie van afval- en reststromen.

Bovengrondse Containers

Bovengrondse afvalcontainers zijn ideaal voor plaatsen waar men niet in de grond kan of mag graven zoals dijklichamen, plaatsen met veel kabels en havens. Ze zijn leverbaar in vele uitvoeringen met een inhoud van 1,2 – 4,5 m³ en kunnen met dezelfde kraanauto, die ook de (semi) ondergrondse containers ledigt, in één route geledigd worden.

Rolcontainers

Rolcontainers zijn leverbaar, in kunststof en metaal, in volumes van 500 liter t/m 5000 liter. Er zijn diverse opnamesystemen mogelijk zoals DIN, Diamond (DU), Euro en Geesink/Bammens. De containers zijn verder uit te rusten met opties zoals o.a. sloten, brievenbussen, glasrozetten, arbowielen en met koppelstukken om er een treintje van te maken. Wij beschikken ook altijd over een voorraad goede gebruikte rolcontainers.

Minicontainers

Bij iedere woning staan wel een of meerdere kunststof minicontainers. Vaak hebben ze verschillende kleuren en zijn ze voorzien van een identificatiechip en een barcodesticker. Ze worden leeg gemaakt met inzamelvoertuigen voorzien van een achter- of zijbelading. De containers zijn leverbaar met een DIN of DU (Diamond) opnamerand aan de voorzijde. Wij leveren ze in de volumes 60/80/140/240/360 liter.

Opties zijn o.a. een (kantel)slot, brievenbus, en een glasrozet. Voor oliehoudend afval en voor plekken waar dit wordt voorgeschreven zijn er ze in de 140/240 liter uitvoering ook leverbaar in verzinkt staal.

Voor kleinere volumes leveren wij emmertjes in de uitvoering 10/15/40 liter met de mogelijkheid voor wieltjes en verlengde handgreep.

Wij beschikken ook altijd over een voorraad goede gebruikte minicontainers.

Identificatie en registratie systemen IRDC (Hardware)

Voor het beheren van een groot containerbestand en het voorkomen van afvaltoerisme worden minicontainers vaak uitgerust met identificatiechips. De inzamelvoertuigen zijn dan voorzien van identificatie en registratie apparatuur en ledigen alleen die containers die zijn toegestaan. Met behulp van een goede software kan inzicht verkregen worden in het aanbiedgedrag en kan management informatie gegenereerd worden.

DBICS levert de chips, verzorgt het aanbrengen op de container en levert de voertuigsystemen die deze kunnen lezen en verwerken.

Voor ondergrondse containers leveren wij een toegangscontrole en registratiesysteem. Door middel van pasjes hebben alleen die huishoudens of personen toegang die voor de desbetreffende container zijn geautoriseerd. Ook hier verschaft het CMS inzage in het aanbod, de vulgraad, en verschaft het management informatie om het containerpark goed te kunnen beheren.